Praktijkspeuren bij Nature For Dogs

Iedere hond kan speuren, zelfs als hij een medisch of gedragsprobleem heeft. De term “speurles” is dan ook niet helemaal correct. Aangezien de neus van de hond zijn belangrijkste orgaan is, kun je hem geen groter plezier doen dan lekker met hem in het bos speuropdrachten uit te voeren.

Daar kom ik om de hoek kijken. Ik ga JOU namelijk leren hoe je alle signalen die jouw hond afgeeft op kunt pikken en kunt lezen. Hierdoor leren jullie elkaar steeds beter kennen en ontdekken, waardoor jullie een echt en hecht team worden. Hierdoor kunnen jullie het belangrijkste doel nastreven: het redden van een vermist persoon.

Speuren vergt veel concentratie van een hond. Het wordt niet voor niets een zware tak van sport genoemd. Zowel baas als hond beleven er echter veel plezier aan en eenmaal begonnen met speuren zul je merken dat jullie er beiden geen genoeg van kunnen krijgen.
Mijn klanten ervaren het speuren dan ook als een hele positieve hond-baas activiteit. Sommige van hen, die een heel drukke hond hebben, gaven aan dat hun hond er een stuk rustiger van is geworden.

Zodra jouw hond en jij gevorderd zijn, kan de training, die tot nog toe in het bos plaats vond, een grotere uitdaging krijgen. We zoeken dan andere geuren op door uit te wijken naar bijvoorbeeld de stad of een industrieterrein. Omdat de sporen ook steeds langer worden (soms wel 5 kilometer), houden we contact via portofoons.

Zelf heb ik 2 Flatcoated Retrievers. Zodra ik hun speurspulletjes pak, worden ze helemaal ‘gek’. Het is fantastisch om te zien hoe graag ze speuren. Iedere keer is het weer een nieuwe uitdaging voor ze.

Denk jij nu na het lezen van bovenstaande: Dit wil ik ook voor mijn hond! Geef je dan zo snel mogelijk op voor een proefles.

Ik kan niet wachten om jullie te zien!

Meld je hier aan!

Hond03
Hond12
Hond10
Hond19
Hond02