Monique Nagtzaam van Nature For Dogs

Ik ben opgegroeid met honden, sinds mijn 6de hebben mijn ouders altijd herders gehad. De eerste hond die ik samen met mijn man heb gehad was Beau, een blinde boerenfox die 11 is geworden. Net zoals mijn ouders hadden gedaan, heb ik met Beau, alleen maar gehoorzaamheistrainingen gedaan. Omdat zij blind was waren we echter continu bezig om haar altijd te helpen/beschermen tegen “gevaar”. Toen zij overleed kriebelde het wel weer om een hond te nemen, maar welk ras waren wij nog niet uit. We hebben alle hondenrassen bekeken en kwamen uit bij de Flatcoated Retriever.

Met Duma, de oudste van de twee, heb ik allerlei workshops gevolgd om te kijken wat we leuk vonden. We hebben jachttraining geprobeerd, maar Duma houdt niet van het terugbrengen van het apport, speuren daarentegen is helemaal haar ding. Gaia is echt een sporthond, met haar doe de jachttraining en heb ik Obedience gedaan.

Monique

Het was mijn droom om een praktijk te starten in de alternatieve geneeskunde voor honden. Ik heb eerst de Instructeurscursus 1 en 2 gevolgd om me wat verder te verdiepen in het gedrag van honden. Daarna heb ik de Basis-opleiding Kynologische massage gedaan met daarop volgend de Shiatsu-opleiding voor honden. Ook heb ik de opleiding gedaan voor Aromatherapie, want ik merk dat deze mooi aansluit als ondersteuning bij de massage’s.
Ook met Reiki ondersteun ik honden. Daarnaast maak ik soms gebruik van massagemagneten van Energetix om eens iets dieper effect te verkrijgen bij de massages.

Tijdens mijn instructeursopleiding heb ik Marjolein Schepers van GoApport jachttrainingen geholpen om jachttraining te geven aan jonge honden.

Hopelijk zie ik jou eens met jouw hond, op de massagetafel in mijn praktijk.