Aromatherapie bij Nature For Dogs

Bij de aromatherapie maak ik gebruik van essentiële oliën. Deze olie wordt ook wel etherische olie genoemd. Etherische olie is de vluchtige (=etherische) olie die gewonnen wordt uit bloemen, houtsoorten, bladeren of kruiden. Etherische olie ruikt vaak heerlijk en heeft een rijke en subtiele aroma (geur).

Ik pas deze olie in mijn praktijk op verschillende manieren toe:

  • Bij het masseren van een hond, bijvoorbeeld bij problemen met de organen, de spieren, de pezen, de gewrichten en of de huid.
  • Door het inademen van de geur door de hond, bijvoorbeeld wanneer de hond angstig is of mentale ondersteuning nodig heeft. Bij keel-, neus- en oorklachten is dit ook een optie.
  • Door het innemen van druppels door de hond, bijvoorbeeld bij problemen met de weerstand, het hele zijn (constitutie), of bij problemen met het maag- en darmstelsel.

De oliën die ik gebruik zijn van DoTerra. De voor DoTerra olie gebruikte planten worden verbouwd in arme landen, door boeren die er een eerlijke prijs voor krijgen. Zo kunnen zij hun familie onderhouden en wordt er ook geld vrijgemaakt voor projecten zoals bijvoorbeeld het bouwen van ziekenhuizen en scholen.

Voordat ik start met aromatherapie moet vooraf het intake-formulier worden ingevuld, zodat ik weet hoe ik jouw hond moet behandelen. Tijdens een gesprek gaan we hier dieper op in. Je hond kan dan eventueel al een aantal oliën proberen om te testen welke hij het lekkerst vindt.

Hond14
Hond01
Hond13
Hond06